Gezocht

bronnen
U kunt ons helpen

Tijdens ons speurwerk komen wij regelmatig informatie tegen die onvolledig is of die vraagt om nader onderzoek. Het is voor ons onbegonnen werk om echt alles uit te pluizen en daarom vragen wij u hier om hulp.

Hieronder een opsomming van hetgeen waar wij op dit moment nog naar op zoek zijn.

Uiteraard kunt u ons ookk gegevens doorsturen die hier niet vermeld staat maar wel raakvlakken heeft met deze genealogie.

Wilt u gericht op zoek of heeft u nog informatie voor ons stuur het dan door via de contactpagina, direct naar info@genealogieboot.nl of het formulier onderaan deze pagina.

Genealogische informatie

Mocht u bepaalde personen niet terug vinden in onze genealogische database dan worden die gegevens nog gemist en hopelijk kunt u ons dan helpen met het aanvullen ervan.

Welke personen passen binnen ons onderzoek?

Alle personen behorende bij de genealogische overzichten m.b.t. de familienaam ‘Boot’ en de varianten op deze achternaam 9zie hieronder). Naamdragers van deze familienaam, dus de nazaten welke de familienaam van hun vader hebben meegekregen. Van de vrouwelijke Booten – die dus een andere achternaam hebben – worden alleen de kinderen opgenomen in de genealogisch bestanden. Nakomelingen van die kinderen (dat zijn dus de kleinkinderen enz.) worden eventueel bijgevoegd als notitie. Als er eventuele schoonouders bekend zijn (lees, ouders van een aangetrouwde) dan worden die tevens in een notitie bij de geboorte of doop vermeld. Dit, om die gegevens wel te kunnen gebruiken t.b.v. het onderzoek. Van een ongehuwde moeder Boot en haar kinderen die de naam Boot hebben worden de gegevens ook vermeld als zodanig.

Varianten op de naam ‘Boot’

De naam ‘Boot’ kent vele varianten welke vaak in de loop der eeuwen zijn veranderd. We ontkomen er dan ook niet aan om ook deze achternamen mee te nemen in ons onderzoek. Hier het lijstje:

 • Bood
 • Boots, Boods en Boodt
 • Bootdr en Bootz / Bootsz (afgeleid van Bootsdochter en Bootszoon)
 • Booth, Boothen en Bothen
 • Bootius
 • allerlei voorvoegsels zoals: van, dan der, de etc..
 • allerlei bijvoegingen zoals: Booth van Barendrecht, Booth van der Zwaluw etc..

Wij zijn op dit moment specifiek op zoek naar gegevens van deze personen:

 • Piet Boot, Texel: Er is een straat genaamd Boodtlaan op De Koog, Texel. Deze is genoemd naar houtvester Piet Boot, geboren 1870 en overleden in 1945. Echter hebben wij geen verdere aansluiting met familie. Zie ook: de Topografie pagina.
 • Friese Booten, Bent u een nazaat van Siebe Boot, geboren omstreeks 1650 op Terschelling? Wij zijn namelijk op zoek naar gegevens binnen deze parenteel.

Diverse onderwerpen

Meer informatie over Claesz Boot, pijpmaker

Op deze pagina leest u informatie over een Goudse pijp gevonden in Amerika. Deze pijp is vervaardigd door Willem Claesz Booth uit Gouda en willen graag meer te weten komen over deze persoon en/of de plaats waar hij zijn ambacht uitoefende.

Uiteraard is alle aanvullende informatie voor wat betreft Booten als pijpmaker welkom, zie ook deze pagina.

Vermelding m.b.t. Thomas Boot 17e eeuw

In de Criminele Vonnisboeken van Leiden 1533-1811 (H.M. van den Heuvel) wordt melding gemaakt van:
“2 mei 1644:
Thomas Boot, wonend te Leiden, geboren te Wetzlar, lakenwerker.
Misdrijf: Oproerig gedrag, het bijwonen van een verboden vergadering van ontevreden lakenwerkers.
Eis: Lijfstraf, 25 jaar verbanning uit Holland en West Friesland.
Vonnis: 3 weken hechtenis, water en brood, God en de justitie met gevouwen handen en op de knieën bidden om vergiffenis, belofte om deze overtreding nooit meer te zullen begaan.”
Wij willen graag weten welke Thomas dit betreft. Het zal waarschijnlijk familie zijn van deze Thomas Boot: link naar database, omdat diens vader Johannes Boot ook geboren is in Wetzlar, Duitsland. Maar dan zou het om een eerder geboren Thomas gaan.

Extra informatie over plaats- en straatnamen

Op onze Topografie pagina ziet u allerlei plaats- en straatnamen die raakvlakken hebben met de familienaam ‘Boot’. We missen nog wat aanvullende informatie en foto’s van sommige van deze plaatsen en straten.

Gegevens versturen

  Verstuur ons gegevens

  Zonder uw hulp kunnen wij ons genealogische database niet verder uitbreiden met nieuwe gegevens. Dus heeft u gegevens die binnen de familienaam 'Boot' vallen stuur het ons aub door.

  Ondersteun ons werk

  Wij als genealogisch team familienaam 'Boot' hopen van harte dat u ons werk waardeert. Indien u ons wilt ondersteunen klik dan op onderstaande knop.