Willem Boot, ansichtkaarten aan een oorlogsheld

Wel en wee van een oorlogsheld

Hieronder staan drie ansichtkaarten afgebeeld welke door het gezin van Wilhelmus Henricus Boot zijn verstuurd tijdens de tweede wereldoorlog.

Ze zijn verzonden in 1939 en 1940 vlak voordat Willem (want dat was zijn roepnaam) terug naar huis zou keren. Helaas hebben ze hem niet meer teruggezien en is hij gestorven in het front te Bergen op Zoom op de datum 14 mei 1940.

Toen hij sneuvelde was zijn huwelijk met Bets van Geel nog geen jaar oud (23 juni 1939 te Zevenbergen) en zijn zoon Sjak, die geboren werd op 30 april 1940, heeft hij helaas nooit mogen zien.

Willem is geboren te Zevenbergen d.d. 20 augustus 1911 en is uiteraard ook terug te vinden in onze digitale stamboom met een paar mooie foto’s.

Hij werd begraven te Zevenbergen maar in 2004 is hij eervol herbegraven op de Grebbeberg te Rhenen, rij 15 nr 31.

Ook is een brief aan zijn vrouw Bets afgebeeld van een zuster van het Burgerziekenhuis te Bergen op Zoom waarin zij verteld over zijn sneuvelen.

Erg indrukwekkend! Dat hij voor altijd in ere moge rusten …

(klik op de afbeeldingen om te vergroten)

Bronvermelding:
Sjak boot
Ronald Boot

Verstuur ons gegevens

Zonder uw hulp kunnen wij ons genealogische database niet verder uitbreiden met nieuwe gegevens. Dus heeft u gegevens die binnen de familienaam 'Boot' vallen stuur het ons aub door.

Ondersteun ons werk

Wij als genealogisch team familienaam 'Boot' hopen van harte dat u ons werk waardeert. Indien u ons wilt ondersteunen klik dan op onderstaande knop.