Mevrouw Couwenberg-Boot

Mevrouw Couwenberg-Boot wordt een eeuw oud

Brabants Nieuwsblad van januari 1964:

Oudste inwoner nog prima gezond

“Zondag 26 januari a.s. hoopt de oudste inwoonster van Bergen op Zoom mevrouw Louise Couwenberg-Boot van de Wouwsestraatweg 15, haar honderdste verjaardag te vieren. Mevrouw Couwenberg heeft er zelf goede moed in. Ze verkeert momenteel in blakende gezondheid en volgens de huisarts kan zij nog best voor een paar jaar bijtekenen. De aanstaande honderdjarige werd op 26 januari 1864 als Louise Boot in Steenbergen geboren. Al op jeugdige leeftijd kwam zij met haar ouders naar Bergen op Zoom. Hier leerde zij haar man Theodorus Couwenberg kennen met wie zij op 21-jarige leeftijd in het huwelijk trad. Uit dit huwelijk werden negen kinderen geboren waarvan er vijf nog in leven zijn. Deze wonen allen in Bergen op Zoom maar de oudste zoon heeft niet minder dan 42 Indische jaren achter de rug terwijl ook nummer twee vele jaren in het toenmalige Indië heeft doorgebracht. Mevrouw Couwenberg heeft elf kleinkinderen, de nodige achterkleinkinderen en zelfs een achter-achter kleinkind. Zij is dus betovergrootmoeder.

In 1936, enige jaren na de viering van haar gouden bruiloft, is haar man overleden. Sinds 1945 woont zij in bij haar op een na jongste zoon aan de Wouwsestraatweg. De honderdjarige is nog bijzonder helder, alleen haar gezichtvermogen en haar gehoor worden minder. Zij vertelt nog honderduit over haar leven. Ze helpt haar schoondochter nog een beetje in het huishouden. Ze heeft haar eigen woonkamer op de bovenverdieping van de woning, maar ze ziet er niet tegenop een paar maal per dag naar beneden te komen. De viering van de honderdste verjaardag van mevrouw Couwenberg zal in intieme familiekring en hopelijk in goede gezondheid van de feestelinge plaatsvinden.”

bronvermelding: Marie-Louise Walraven, Brabants Nieuwsblad

Verstuur ons gegevens

Zonder uw hulp kunnen wij ons genealogische database niet verder uitbreiden met nieuwe gegevens. Dus heeft u gegevens die binnen de familienaam 'Boot' vallen stuur het ons aub door.

Ondersteun ons werk

Wij als genealogisch team familienaam 'Boot' hopen van harte dat u ons werk waardeert. Indien u ons wilt ondersteunen klik dan op onderstaande knop.